Reglerade Mäklare Inom EU

Reglerade Mäklare Inom EU

reglerade mäklare

CFD handel har länge kunnat köpas och säljas genom over-the-counter, OTC handel, utanför de reglerade börserna. För dig som handlare inom EU är det idag betydligt säkrare att handla med cfd trading genom reglerade mäklare, t.ex. 24option.

 

Att handla med CFDer har väldigt snabbt blivit populärt mycket tack vare att det är ett sätt att öka sina pengar snabbt när du vet vad du gör.

Du kan på kort tid öka ditt pengar kapital i din handel där du agerar utifrån hur olika marknader rör sig.

 

Den underliggande tillgången på cfd handel kan vara aktier, index, råvaror, valutor m.m. Du spekulerar i om din valda tillgång du handlar med, under en viss tidsperiod, kommer att gå upp eller ner.

 

Ursprungligen sågs handel med CFD trading som casinospel men numera är det klassificerat som finansiell handel.

Vi föreslår så klart att du väljer en reglerad mäklare. Cypern som första land inom EU för en reglerad marknad.

 

Det finns hundratals mäklare av CFD att välja mellan och mäklare behöver inte ha något speciellt svenskt tillstånd för att erbjuda cfd i Sverige.

 

Detta helt i enlighet med EU:s direktiv om marknader för finansiella instrument, MiFID. Detta innebär att det finns en hel del oseriösa mäklare på marknaden.

Många mäklare, även mäklare som inte är reglerade med licens, opererar från Cypern då landet har enkla regler för handel av CFD.

Det säkraste sättet för dig att använda cfd handel är att välja en reglerad mäklare inom EU som har en giltig CIF licens.

 

De flesta mäklare som finns på våran sajt är licensierade/reglerade mäklare med kontor på Cypern och handeln regleras där enligt cypriotisk lag. Cyprus Securities and Exchange Commission, CySEC, (Cyperns finansinspektion) införde som första land inom EU i maj 2012, en reglerad marknad med licensierade/reglerade mäklare som är skyldiga att följa regler genom CySEC och MiFID.

 

På Cypern omfattas CFD handel av den statliga insättningsgarantin med ett tak på €20 000.

Reglerade mäklare med CFDer finns även på Malta som också räknar denna handel som finansiell och tack vare den reglerade handeln sedan 2013 måste mäklare som opererar på Malta följa regler från MiFID och Maltas finansinspektion.

 

Varför handla med licensierad/reglerad mäklare

 

Skillnaden i att handla mellan en licensierad/reglerad mäklare och en mäklare som saknar licens är att om handeln inte är reglerad så kan dina insatta pengar användas felaktigt till att betala bolagets skulder samt att det inte går att säkerställa om transaktionerna går till på rätt sätt och är säkra.

 

Reglerade mäklare måste säkerställa ett visst kapital för att skydda dels sin egen likviditet men även för att skydda handlarnas investeringar och de måste även delta i den statliga insättningsgarantin. Det sker en regelbunden kontroll av mäklarens bokslut och nyckeltal.

 

När du vill investera i cfd handel vill du vara säker på att dina pengar är i säkerhet men även dina personliga uppgifter och att du har ett skydd mot identitetsstöld, välj därför en reglerad mäklare.

Risk Varning: Mellan 74-89% av privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar i CFDer. Du bör överväga om du har råd med den höga risken av att förlora dina pengar.

OM OSS

B-options.se är en svensk sajt med en välutvecklad guide för CFD handel / trading i Sverige och Binära optioner. Vi ger både amatörer och lite mer erfarna handlare en insikt i handel.

FÖLJ OSS

B-OPTIONS.SE © 2018 Copyright. All Rights Reserved.