Inside Bar

Inside Bar

 

 

Varför använda Inside bar strategin?

 

Inside bar strategin är ett koncept och ett verktyg som många amatörer och professionella handlare använder som metod för att effektivisera sin handel. För att den här strategin ska fungera måste handlaren noggrant hålla koll på de senaste börstrenderna för att effektivt etablera priset för investering i optionen. Det finns en enkel lösning på detta och det är att handlaren dokumenterar och antecknar de lägre högtrenderna och priset för den binära optionens hög/låg, handlaren kan sedan rita en graf på ett vanligt A4-ark för att avgöra den faktiska prisnivå att ta sig an.

 

 

 

Vad är då en Inside bar?

 

En inside bar är som en bom på ett ljusstakediagram som på ett enkelt och smidigt sätt visar ett urval från tidigare prisriktningar på den valda asseten. Om man tänker på en kortare och mindre tidsskala kommer detta visas som en triangel som man lätt känner igen. Ett enkelt tips är att titta på grafen noga så kan du se en uppochnervänd triangel som hjälper dig att se den så kallade “inside baren” tydligare. Inside bar-strategin är alltså ett mycket praktiskt och användbart verktyg för att se topp- och lågpriset på asseten, men också för att upptäcka pågående ner- och uppåttrender.

 

Rita på ett papper en horisontell linje från det primära ljuset till banan som “inside baren” visar när du har pekat ut en ner- eller uppåttrend och hittat en “inside bar”, om det är en nedåttrend, rita en linje vid toppen av ljuset. När ett extra ljus från spannen slutar ovanför linjen, genomför en handel på nästa ljus med en call-option, eller vänta ut en tillbakagång. Om trenden går uppåt, gör precis tvärt om.

inside bar

Det kan vara svårt att känna igen en inside bar bara genom att kolla på den och försöka att hitta en triangel kan ibland vara komplicerat men ibland finner man den precis efter att en asset rört sig uppåt eller neråt. En känd nackdel med inside bar-strategin är att den i praktiken bygger på momentum-strategin.

 

Momentum-metoden är en strategi som hjälper handlare att avgöra vad assetmomentumet egentligen är, så att antingen en put- eller call-option kan köpas och sedan kan asseten köpas eller säljas grundat på denna information.

Det största problemet med att använda sig av momentum-strategin är att handlare behöver använda sig av en speciell indikator för att få bra resultat.

 

Om du är en amatör, dvs ny handlare, är du förmodligen inte så sugen på att betala för en expertindiaktor som kan vara väldigt dyr, det vi menar med detta är att det inte är rekommenderat att använda sig av inside bar-strategin förens senare då man gjort framgångar i sin handel och känner av marknadstrenderna väl.

 

Men det betyder inte att nybörjare inte kan använda sig av den här strategin, genom att effektivt studera och plugga börsanalyser och andra kursanalyser av den valda asseten för att bättre förstå vilken riktning priset kommer att ta, kan även du som nybörjare använda denna strategi för att göra framgångar i din handel.

 

En sak vi även vill notera är att man ska komma ihåg att även expertanalytiker som man tror är helt ”legit” ibland har fel då det i vissa fall finns externa faktorer som påverkar assetpriset, och andra fall då de helt enkelt har fel. Handlare av binära optioner bör tänka på detta när de läser expertråd och -analyser innan de tar ett handelsbeslut.

 

 

Slutsats

 

Som slutsats vill vi säga att inside bar strategin är en mycket bra metod som kan göra väldigt mycket för din handel om du använder metoden på rätt sätt. Så se till att följa våra råd och tips och vi garanterar att du kommer bli en bättre handlare.

Risk Varning: Mellan 74-89% av privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar i CFDer. Du bör överväga om du har råd med den höga risken av att förlora dina pengar.

OM OSS

B-options.se är en svensk sajt med en välutvecklad guide för CFD handel / trading i Sverige och Binära optioner. Vi ger både amatörer och lite mer erfarna handlare en insikt i handel.

FÖLJ OSS

B-OPTIONS.SE © 2018 Copyright. All Rights Reserved.