Fundamental Analys

Fundamental Analys

Fundamental analys

Hur uppkom Fundamental analys?

 

Fundamental analys är ett koncept som började bli ökänt och växa i popularitet år 1929 efter att den stora börskraschen inträffade, det var på den tiden ett dussintal börshandlare, så väl professionella som amatörer, var totalt ruinerade och det var för många av dem dags att söka ett nyanserat, säkert och mer logiskt sätt att analysera börsen.

 

Två författare vid namn David Dodds och Benjamin Graham gav ut boken “Security analysis” 1934, det är en bok som än idag anses av många i handelsbranschen vara den fundamentala analysens heliga skrift och bibel.

 

Här nedan kommer vi bjuda på en kort, trevlig och lättsam introduktion till alla vetgiriga placerare där ute som vill lära sig mer om fundamental analys.

 

 

Vad är då en fundamental analys?

 

Enkelt och kort beskrivit så är en fundamental analys en analysstrategi där man försöker sätta ett grundvärde på aktier utifrån ett bolags grundläggande och fundamentala värde. Man kan jämföra detta i kontrast mot en teknisk analys, det man gör i teknisk analys är istället att titta på kurvor, och förväntar sig vad marknaden förväntar sig, men innan marknaden gör det.

 

 

Här nedan har vi utformat grundstrategin i fundamental och går att sammanfatta i tre steg:

 

Steg 1: Räkna ut ett rimligt värde på företaget.

 

Steg 2: Om priset (aktiekursen) är lägre än detta värde så köp.

 

Steg 3: När kursen är större än värdet, sälj. Alternativt sitt kvar

 

 

Med andra ord så kan vi sammanfatta det att man gör ett köp på undervärderade företag och sedan inväntar marknadens förbättring. Köp, vänta och se helt enkelt.

 

En godtrogen och erfaren handlare vid namn Warren Buffett är en av många som rekommenderar denna typ av enkla syn på aktieinvesteringar. Som vi ser det är det endast steg 1 i den fundamentala analysen som är det enda som bjuder på lite komplikationer.

 

Annars är steg 2 och 3 enkla åtgärder som endast kräver en del disciplin av dig att följa. Det krävs även självklart mod att köpa ett undervärderat företag i en baissad marknad, och då är det upp till var och en naturligtvis om man vill chansa, är du den försiktige investeraren så håll dig undan ett tag tills situationen balanserat sig lite, men är du däremot den djärve typen så slå till på en gång.

 

Investerarens största hot och fiende är som bekant oftast han själv. Nästan alla stora investerare betonar därför betydelsen av självkännedom och känslomässig disciplin. 

Risk Varning: Mellan 74-89% av privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar i CFDer. Du bör överväga om du har råd med den höga risken av att förlora dina pengar.

OM OSS

B-options.se är en svensk sajt med en välutvecklad guide för CFD handel / trading i Sverige och Binära optioner. Vi ger både amatörer och lite mer erfarna handlare en insikt i handel.

FÖLJ OSS

B-OPTIONS.SE © 2018 Copyright. All Rights Reserved.