Del 6 – Säkringar med CFD

Del 6 – Säkringar med CFD

CFD trading investerare använder säkringar på samma sätt som en husägare kanske försäkrar sig mot översvämning. Det kostar dig en viss summa pengar att försäkra risken, men när du väger det mot den potentiella kostnaden av översvämningen, är du nöjd med att kunna betala försäkringen. Du vet vad din maximala förlust kommer att bli, priset för försäkringen plus eventuell självrisk.

Säkringar kan användas i ett brett spektrum av situationer för att försöka begränsa risker. En exportör kan till exempel säkra sig mot valutafluktuationer genom att komma överens om ett framtida pris för en valuta nu.

Säkringar skyddar dig från att riskera förlora mer, men de begränsar också din potentiella vinst. Såsom försäkringar, eftersom ditt hus kanske aldrig blir översvämmat, och du kan ha betalat försäkringspremierna i onödan.

Att skydda din nuvarande portfölj är en viktig anledning till att se till att komma igång med handel med CFD. CFD ger handlare den extra bonusen att de fullt ut kan säkra en befintlig aktieportfölj under flyktiga eller osäkra tider.

 

Traditionellt kan investerare som vill säkra en befintlig aktieportfölj använda en annan derivatprodukt som ett alternativ. Alternativen låter dig säkra dina aktuella aktier men bara i bra omgångar.

 

Exempel: Vi säger att jag har en öppen position på dollar/yen – jag köpte (lång position) dollar eftersom jag förväntade mig att US-dollar skulle stärkas gentemot den japanska valutan.

 

 

 

Hur arbetar säkringar?

 

Men nu har jag blivit tveksam – inte tillräckligt tveksam för att stänga affären – men jag har blivit tveksam och osäker på att valutan stärks som jag har förväntat mig.

Med annan handel har jag nu två val; stäng affären nu eller behåll den öppen och hantera osäkerheten. Men med en CFD kan jag samtidigt öppna en annan position med dollar/yen och sälja dollar (kort position) – tvärtemot min ursprungliga affär som fortfarande är öppen. Handlare bör tänka på att CFD:er endast kan säkras med Fortrade-plattformen.

Om valutaparet sedan rör sig tvärtemot min ursprungliga affär; med en dollar som faller gentemot yenen; kan jag fortfarande rädda en del eftersom jag har en säkring.

 

 

 

AKTIER CFD

 

Utgångspris för aktien 450 kronor 450 kronor

 

Slutpriset för aktien 400 kronor 400 kronor

 

Vinst / förlust 50 kr * 4350 = 217 500 kronor förlust 50 kr * 4350 = 217 500 Vinst

 

Nettoresultat Break Even – Perfekt säkrad.

 

 

I det här exemplet behövde du inte sälja den fysiska dollarn och därmed ta en potentiell vinst eller förlust men i stället kunde du helt enkelt säkra din position med hjälp av CFD och täcka dem perfekt. Inte bara täckte du din dollar, men varje dag du håller en position kort kommer din CFD-mäklare att betala dig ränta eller finansiering varje natt. Ytterligare en fördel med att säkra en befintlig position med CFD.

 

Relaterade Artiklar

Risk Varning: Mellan 74-89% av privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar i CFDer. Du bör överväga om du har råd med den höga risken av att förlora dina pengar.

 

Risk Varning: Mellan 74-89% av privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar i CFDer. Du bör överväga om du har råd med den höga risken av att förlora dina pengar.

OM OSS

B-options.se är en svensk sajt med en välutvecklad guide för CFD handel / trading i Sverige och Binära optioner. Vi ger både amatörer och lite mer erfarna handlare en insikt i handel.

FÖLJ OSS

B-OPTIONS.SE © 2018 Copyright. All Rights Reserved.