Del 5 – Ordertyper för CFD

Del 5 – Ordertyper för CFD

Ordertyper för CFD är mycket lätta att förstå när du vänjer dig vid dem men i början kan de vara lite skrämmande. Ta dig tid att lära känna de olika ordertyperna men du kommer snart att upptäcka att du bara använder ett par vanliga beställningar regelbundet.

 

 

Ordertyper för CFD faller in i tre huvudkategorier:

 

Marknadsorder

Kontingentorder

Garanterade CFD-order

Här kommer vi att titta närmare på varje typ av CFD-order och några exempel för varje typ.

 

 

Grundläggande typer av öppning och stängning av position

 

Stop Loss Order är en speciell ordertyp som är knuten till en befintlig order. Det låter dig begränsa förlusterna av öppna handelspositioner. Stop-loss-ordern kan vara upp till några få ticks Info eller Pips Info under / under inköpspriset.

Stop Loss:

Denna ordertyp är ett dynamiskt stopp. Det innebär att, beroende på prisutvecklingen, din orderingång automatiskt kommer att spåras i realtid till det aktuella priset med ett visst belopp när en ny hög (lång handelsposition) eller låg (kort handelsposition) har uppnåtts. Så du kan ta vinst, men justera hedgen dynamiskt och automatiskt till stigande priser, för att inte missa utgångspunkten för vinstförverkligande.

Gränsvärdet kan också användas för positionsskydd. I det här fallet är det en gränsorder för vinstförverkande (ta vinst).

Säkringsorder kan också fästas direkt till positionsöppningen när den grundläggande ordern utfärdas (om-gjort-order). Du kan ange säkringsbeställningen antingen som en specifik gräns, som absolut prisskillnad till gräns / exekveringsfrekvens för basordern eller som önskad maximal absoluta vinst eller förlust, men det kan inte garanteras.

If-Done-Order:

Med en uppföljningsorder kopplar du två order till ett instrument. Den andra ordningen aktiveras efter det att den första ordern har utförts.

OCO Order:

A One Cancels Annan Order består av två order för ett instrument. Så snart en av dem har körts, kommer den andra att raderas automatiskt.

Om du lägger en stop-loss och en vinstdisposition samtidigt som en basorder har du en om-gjort OCO-order . Genomförandet av basordern (om det är gjort) aktiverar de två omförda beställningarna (OCO). Om antingen körs, raderas den andra.

Med de tre ordervarianterna Trailing-Stop-Loss , OCO och If-Done-Order genomför du automatiskt dina investeringsstrategier. Ta del i åtgärder och använd dessa typer av order för att optimera genomförandet av din handelsstrategi. Vid comdirect är alla beställningstyper gratis.

 

Margin Call:

Vid CFD-handel ska en marginal ställas till säkerhet som baseras på den underliggande tillgången. Om prissättningen strider mot din förväntan (fallande priser för långa eller stigande för korta handelspositioner) kan det hända att den kapital du tillhandahåller inte längre är tillräcklig för att uppfylla dina marginalkrav.

 

 

Marknadsorder

 

En marknadsorder för CFD är en order för att köpa eller sälja ett aktie eller CFD till nuvarande marknadspris. Om du ville köpa på marknaden och den aktuella köp/sälj-spridningen är 100 kr/101kr så skulle du köpa till 101 kr med tillräcklig volym är det till det priset. På marknaden beställs exekveras endast under marknadstiden.

En begränsningsorder för köp är en order är när du vill köpa en aktie eller CFD på 99 kronor när det aktuella priset är högre, säg 100kr. Ditt mål är att köpa din CFD billigare än vad dagens pris är. En begränsningsorder att sälja är däremot är när du vill sälja en aktie eller CFD på 101 kronor när det aktuella priset är lägre, säg 100kr. Ditt mål är att sälja din CFD högre än vad dagens pris är. Att använda en gränsorder för att stänga en position kallas ofta som en vinstorder.

 

Kontingent CFD Order

 

En kontingentorder är en CFD-order som väntar på att ett villkor som du har satt upp ska uppfyllas och när detta har hänt läggs sedan omedelbart en order för att stänga eller öppna den handeln.

Ett exempel på lång handel är när marknaden är på 100 kr och du vill gå in långt om marknaden träffar 99 kr. Om den beställningen är klar lägger du omedelbart en stop för att sälja till 97 kr. Ett exempel på kort handel är när marknaden är på 99 kr och du vill sälja kort om marknaden träffar 100 kr. Om den beställningen är klar lägger du omedelbart ett stopp för att köpa (stänga handeln) på 102 kr.

 

Garanterade CFD-order

 

Mycket enkelt uttryckt är detta ett pris som CFD-mäklaren tillåter dig att handla på oavsett vad som händer på marknaden. De kommer att garantera dig det pris du ställer in. För detta tar de ett premiebidrag eftersom CFD-leverantören tar risken i detta scenario. Ett exempel på detta är om den nuvarande marknaden är 100 kr och du handlar långt. Du tror att marknaden har potential att falla kraftigt nästa dag så du tar ut en garanterad stoppförlust för att skydda din position. De flesta CFD-leverantörer har begränsningar för hur nära du kan placera din garanterade stoppförlust (dvs 5% bort från det aktuella priset).

 

I det här exemplet skulle vi placera en garanterad stoppförlustorder på 95 kr för att stänga vår långa order. Normalt debiterar din CFD-mäklare en premie på denna order upp till 5 gånger mer än en standardorder. Marknaden öppnar nästa dag på 80 kr. Känns det då inte bra att du har en garanterad stoppförlustorder? Du inte gjort en förlust och din beställning kommer att utföras till ditt garanterade pris på 95kr och inte det faktiska marknadsöppningspriset på 80kr.

 

Om du handlar på förnuftiga nivåer av hävstång och använder rimliga stoppförluster behöver du förmodligen inte öka dina handelskostnader onödigt genom att använda garanterade stoppförluster. Det är ett personligt val men de flesta professionella handlare söker alltid att minska sina handelskostnader. Det skulle vara klokt att fråga andra CFD-handlare om de använder dessa och vad deras orsak är bakom att använda dem.

Relaterade Artiklar

Risk Varning: Mellan 74-89% av privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar i CFDer. Du bör överväga om du har råd med den höga risken av att förlora dina pengar.

 

Risk Varning: Mellan 74-89% av privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar i CFDer. Du bör överväga om du har råd med den höga risken av att förlora dina pengar.

OM OSS

B-options.se är en svensk sajt med en välutvecklad guide för CFD handel / trading i Sverige och Binära optioner. Vi ger både amatörer och lite mer erfarna handlare en insikt i handel.

FÖLJ OSS

B-OPTIONS.SE © 2018 Copyright. All Rights Reserved.